Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz gestaltda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara şık şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın bapsı, dünyaarı doğru açılacak şekilde kullanılır.
Bununla alay malay süflidaki kriterlere malik olan yerlerde nazar boncuğu yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması onaylama edilir.
Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve işlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal örutubet taşır.
Bunun kucakin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilinen baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir durum anında insanların ferah bir itmesi ile dâhilen hariçya yakın açılmaktadır.
Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin konum simultane insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Antrparantez yapı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine mâni olabilir.
Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas müstacel kalıp simultane bapnın olası olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
yangın kapısı Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun bâtınin de kanatlarının tasarımının en sağlıklı biçimde gestaltlması gereklidir. Kanatları muntazam halde muntazam monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar yaşanabilir. Müstacel çıkış kapısı kilitli olmamalı ve aşiret ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların yaman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan daha az kata malik binalarda 60 zaman, bodrum katlara ve 4 kattan daha ziyade kata iye binalarda en azca 90 dakika yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.
Daha mürtefi konutlarda yahut davranışyerlerinde şişko tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanların birbirini ezmeden binadan çışitalarını elde etmek üzere yekten okkalı yangın merdiveni de zorunlu tutulabilmektedir.
Ayrıca, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan zarif malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı derunin sac sözınlığı 1.0 mm yahut henüz zayıf kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.
Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin cenahı rabıta opsiyonel olarak kızılınan hidrolik sektör ile henüz pıtrak tasarruf katkısızlanabilir.